Kukuruz obiluje skrobom, vitaminima C i B, i odličan je za podizanje imuniteta i energije, piše Azramag.ba.
Sadrži glukozu, saharozu, fruktozu, celulozu i bjelančevine, pa je pogodan za svakodnevnu ishranu.
Kukuruz ima široku primjenu u kulinarstvu, jer može da se kuha, peče u rerni i griluje, melje u brašno, dodaje salatama, od njega se pravi čorba i razne poslastice. Ovo su naši prijedlozi kako ga spremiti ovog ljeta
PEČENI KUKURUZ
Sastojci:
kukuruz
puter, omekšao na sobnoj temperaturi
dimljena paprika
so
parmezan
vlasac
Priprema:
Kukuruz ispecite na vatri. Dok se peče, pripremite puter.
U omekšali puter ubacite nasjeckani vlasac, so i dimljenu papriku. Izmiješajte.
Dok je kukuruz još vruć premažite ga ovim aromatičnim puterom i po njemu posipajte parmezan.
Posipajte i sjeckanim vlascem, te poslužite.
SALATA S TJESTENINOM I KUKURUZOM