Sastojci:

250 čokolade za kuhanje (izribati 150 g),

80 g brašna,

120 g šećera,

25 ml jogurta,

2 dl mlijeka,

50 g kakao praha,

50 g maslaca,

1 jaje,

jedna kašičica sode bikarbone,

1 nugat puding,

mlijeko,

vrhnje za kuhanje,

100 g mliječne čokolade.

Priprema:

  1. Umutiti jaje sa šećerom, dodati omekšali maslac, čvrsti jogurt, mlijeko, 1/4 čokolade od 250 g i sjediniti.
  2. Brašno kakao i sodu bikarbonu izmiješati na suho i dodati mokroj smjesi. Sve dobro sjediniti, izliti u podmazanu modlu za torte i peći 50 minuta na 200 stepeni. Pečeni kolač malo prohladiti.
  3. Skuhati nugat puding prema uputama na vrećici i preliti dok je vruć preko biskvita. Ostaviti da se puding stegne, a za to vrijeme napraviti ganaš.
  4. U slatko vrhnje otopiti čokoladu i preliti preko nugat pudinga. Dobro ohladiti.