Sastojci:
2 jaja,
200 g šećera,
1 vanilin šećer,
120 ml ulja,
250 ml mlijeka,
200 g brašna,
50 g kakaa,
1/2 praška za pecivo,
100 ml tople vode.
Za fil:
1 dl vode,
100 g šećera,
1 narandža.
Za ukrašavanje:
200 g čokolade,
100 g maslaca,
džem od marelice.
Priprema:
- Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksati. Dodati mlijeko i ulje i kratko miksati. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lijepo sjediniti. Na kraju dodati vodu, izmiješati i izliti u okrugli kalup za torte. Peći 25 minuta na 180 stepeni.
- Pečen biskvit prerezati napola. Gornju polovinu biskvita izmrviti u neku posudu, a donji dio ostaviti u kalupu i premazati marmeladom.
- Prokuhati 1 dl vode i 100 g šećera i dodati u posudu s izmrvljenim biskvitom. Narandžu je potrebno zalediti i narendati u posudu. Sve lijepo sjediniti i premazati preko biskvita.
- Otopiti 200 g čokolade i 100 g putera i premazati preko fila.