Sastojci:

2 jaja,

200 g šećera,

1 vanilin šećer,

120 ml ulja,

250 ml mlijeka,

200 g brašna,

50 g kakaa,

1/2 praška za pecivo,

100 ml tople vode.

Za fil:

1 dl vode,

100 g šećera,

1 narandža.

Za ukrašavanje:

200 g čokolade,

100 g maslaca,

džem od marelice.

Priprema:

  1. Jaja, šećer i vanilin šećer izmiksati. Dodati mlijeko i ulje i kratko miksati. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve lijepo sjediniti. Na kraju dodati vodu, izmiješati i izliti u okrugli kalup za torte. Peći 25 minuta na 180 stepeni.
  2. Pečen biskvit prerezati napola. Gornju polovinu biskvita izmrviti u neku posudu, a donji dio ostaviti u kalupu i premazati marmeladom.
  3. Prokuhati 1 dl vode i 100 g šećera i dodati u posudu s izmrvljenim biskvitom. Narandžu je potrebno zalediti i narendati u posudu. Sve lijepo sjediniti i premazati preko biskvita.
  4. Otopiti 200 g čokolade i 100 g putera i premazati preko fila.