Dobra marinada omekšat će meso i učiniti ga sočnim, pogotovo bijelo meso koje zna biti presuho ako se odgovarajuće ne pripremi. Ostavite meso u mirisnoj marinadi preko noći, a sutradan ih ispecite i poslužite s umakom od kikirikija. 

U Maleziji tradicionalne ražnjiće zovu satay i poslužuju ih s umakom od kikirikija kako bi bili sočniji. Za umak se najprije poprže ljute papričice, crveni i bijeli luk. Zatim se dodaju usitnjeni kikiriki, voda, sojin umak, šećer, narandžin sok i so. Nakon tri minute kuhanja na laganoj vatri uz povremeno miješanje umak je gotov.

Sastojci za Satay:

400 g piletine  

1 krastavac

1 luk

1 jogurt

Marinada:

4 kašike ulja

2 čehna bijelog luka

6 ljutika

2 kašičice kurkume

kašičica korijandera u prahu

kašičica čilija u prahu

sok jednog limuna

2 kašičice šećera

Priprema:

1. Narežite meso na kockice.

2. Usitnite i pomiješajte sastojke za marinadu. Premažite meso i marinirajte najmanje šest sati ili preko noći.

3. Drvene štapiće za ražnjiće namačite u vodi dva sata pa nanižite meso i ispecite ga na roštilju.

4. Poslužite ražnjiće sa salatom od narezanih krastavaca i luka prelivenih jogurtom.