Dobra marinada omekšat će meso i učiniti ga sočnim, pogotovo bijelo meso koje zna biti presuho ako se odgovarajuće ne pripremi. Ostavite meso u mirisnoj marinadi preko noći, a sutradan ih ispecite i poslužite s umakom od kikirikija.
U Maleziji tradicionalne ražnjiće zovu satay i poslužuju ih s umakom od kikirikija kako bi bili sočniji. Za umak se najprije poprže ljute papričice, crveni i bijeli luk. Zatim se dodaju usitnjeni kikiriki, voda, sojin umak, šećer, narandžin sok i so. Nakon tri minute kuhanja na laganoj vatri uz povremeno miješanje umak je gotov.
Sastojci za Satay:
400 g piletine
1 krastavac
1 luk
1 jogurt
Marinada:
4 kašike ulja
2 čehna bijelog luka
6 ljutika
2 kašičice kurkume
kašičica korijandera u prahu
kašičica čilija u prahu
sok jednog limuna
2 kašičice šećera
Priprema:
1. Narežite meso na kockice.
2. Usitnite i pomiješajte sastojke za marinadu. Premažite meso i marinirajte najmanje šest sati ili preko noći.
3. Drvene štapiće za ražnjiće namačite u vodi dva sata pa nanižite meso i ispecite ga na roštilju.
4. Poslužite ražnjiće sa salatom od narezanih krastavaca i luka prelivenih jogurtom.