Pileći ražnjići ne moraju biti dosadni. U Maleziji tradicionalne ražnjiće zovu satay i poslužuju ih s umakom od kikirikija kako bi bili sočniji. Ostavite meso u mirisnoj marinadi preko noći, a sutradan ih ispecite i poslužite s umakom od kikirikija.
Sastojci za satay:
400 g piletine
1 krastavac
1 luk
1 jogurt
Marinada:
4 kašike ulja
2 čehna bijelog luka
6 ljutika
2 kašičice kurkume
kašičica korijandera u prahu
kašičica čilija u prahu
sok jednog limuna
2 kašičice šećera
Priprema:
- Narežite meso na kockice.
- Usitnite i pomiješajte sastojke za marinadu. Premažite meso i marinirajte najmanje šest sati ili preko noći.
- Drvene štapiće za ražnjiće namačite u vodi dva sata pa nanižite meso i ispecite ga na roštilju.
- Poslužite ražnjiće sa salatom od narezanih krastavaca i luka prelivenih jogurtom.