Sastojci:
250 g brašna,
250 g griza,
1 jaje,
1 prašak za pecivo,
1 kesica suhog kvasca,
1 kašičica soli,
2 kasičice šećera,
topla voda za umutiti tijesto.
Priprema:
- Kvasac razmutite s malo mlake vode. Brašno ,griz, so, šećer i prašak za pecivo fino izmiješajte i dodajte jaje i razmućeni kvasac te s toplom vodom napravite tijesto kao za palačinke.
- Tijesto ostavite da odstoji oko sat vremena i prije pečenja promiješajte.
- Ugrijte tavu i samo je prvi put premažite s malo ulja. Stavljajte po jednu kutlaču smjese i pecite na laganoj temperaturi samo s jedne strane, stvarat će se balončići i kada je sve suho, a s donje strane fino rumeno, palačinka je gotova . Pecite dok ne potrošite tijesto.
- Istopite malo putera i dodajte med pa premažite palačinke, a možete s nekim džemom ili kremom, prema želji.