Sastojci:

 

250 g brašna,

250 g griza,

1 jaje,

1 prašak za pecivo,

1 kesica suhog kvasca,

1 kašičica soli,

2 kasičice šećera,

topla voda za umutiti tijesto.

 

Priprema:

 

  1. Kvasac razmutite s malo mlake vode. Brašno ,griz, so, šećer i prašak za pecivo fino izmiješajte i dodajte jaje i razmućeni kvasac te s toplom vodom napravite tijesto kao za palačinke.

 

  1. Tijesto ostavite da odstoji oko sat vremena i prije pečenja promiješajte.

 

  1. Ugrijte tavu i samo je prvi put premažite s malo ulja. Stavljajte po jednu kutlaču smjese i pecite na laganoj temperaturi samo s jedne strane, stvarat će se balončići i kada je sve suho, a s donje strane fino rumeno, palačinka je gotova . Pecite dok ne potrošite tijesto.

 

  1. Istopite malo putera i dodajte med pa premažite palačinke, a možete s nekim džemom ili kremom, prema želji.