Sastojci:

 

20 g svježega kvasca,

pola kašičice šećera,

200 ml mlijeka,

3 jaja,

300 g glatkog brašna,

100 ml maslinovog ulja,

mediteranski začini,

kašika sitno sjeckanog peršuna,

80 g zelenih maslina bez košpica,

40 g kapara,

20 g inćuna.

 

Priprema:

 

  1. Svježi kvasac pospite šećerom, prelijte s 3.4 kašike toplog mlijeka i ostavite da stoji desetak minuta. Jaja pjenasto umutite mikserom pa dodajte maslinovo ulje, začine, narezane masline i inćune.

 

  1. Umiješajte pripremljeni kvasac te dodajte naizmjenično brašno i preostalo toplo mlijeko. Sve dobro izmiješajte pa napunite kalupe za muffine malo više od polovice.

 

  1. Pospite kaparima i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.