Sastojci za tijesto:

 

320 g brašna,

1 kašika suhog kvasca,

1 kašičica soli,

1 kašičica šećera,

3 kašike maslinovog ulja,

200 ml mlake vode.

 

Za premaz:

 

3 kašike maslinovog ulja,

1 neumućeno bjelance.

 

Za posipanje peciva:

 

Mediteranske suhe biljke.

 

Priprema:

 

  1. Polovinu brašna staviti u miks posudu. Dodati kvasac, šećer, so, maslinovo ulje. Tijesto zamijesiti s mlakom vodom uz postepeno dodavanje preostalog brašna. Tijesto ostaviti 30 minuta da nadođe.

 

  1. Nadošlo tijesto podijeliti na manje loptice, pa loptice ostaviti 10 minuta da nadođu. Rukama ili oklagijom tijesto oblikovati elipsasto. U tepsiju staviti pek papir, pa na pek papir složiti pecivo.

 

  1. Oblikovano testo premazati maslinovim uljem, izbockati viljuškom, a ivice tijesta premazati neumućenim bjelancetom. Po tijestu staviti začinsko bilje i krupnu morsku so. Peći 10 minuta na 275 stepeni.