Sastojci:

1 kg brašna,

1 kocka kvasca,0106

3 dl mlijeka,

1 kašika šećera,

1,5 kašika soli,

1,5 dl ulja.

Za fil:

200 g vrhnja,

250 g margarina za mazanje,

300 g salame,

250 g žutog sira,

3 žumanca,

8-10 maslina ili kiselih krastavaca,

kečap,

origano.

06

  1. Kvasac razmutiti u mlijeku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gdje ste već stavili ostale sastojke za tijesto.
  2. Izraditi tijesto i ostaviti da se masa udvostruči.
  3. Nasjeckati salamu i masline pa dodati žumanca, vrhnje i margarin.
  4. Tijesto podijeliti na četiri dijela pa svaki razvući u pravougaonu formu i filovati.
  5. Tijesto urolati kao rolat i sjeći komade debljine jedan centimetar. Redati u nauljeni pleh i peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni. Pred kraj pečenja pice premazati kečapom i origanom i na njih staviti rendani žuti sir. Vratiti u rernu da se žuti sir otopi.