Sastojci:

 

800 g mladih krompira,

100 g rendanog parmezana,

3 kašike suhog začina,

2 čehna bijelog luka,

3 kašike ulja, biber.

 

Priprema:

 

  1. Krompir ogulite i operite. Izrežite ih tako da svi zalogaji budu jednake veličine.

 

  1. Krompire ubacite u posudu u koju ćete staviti i parmezan, suhi začin, izgnječen bijeli luk i ulje. Sve dobro promiješajte.

 

  1. Ostavite začinjene krompire da odstoje na hladnom oko pola sata.

 

  1. Rernu zagrijejte na 250 stepeni. U plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje i sipajte krompire.

 

  1. Kada se rerna zagrije, stavite krompire da se peku i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite dok ne porumene i postanu meki, oko 30 minuta.