Sastojci:

8 jaja,

250 g šećera u prahu,

150 g gustina,

kašika soka od limuna.

Krema:

4 žumanca,

250 g šećera u prahu,

250 g maslaca,

pola šolje jake kafe.

Priprema:

  1. Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom.
  2. Dodati limunov sok i gustin i umiješati čvrsto umućeni snijeg od osam bjelanaca.
  3. Istresti masu u podmazanu tepsiju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko tridesetak minuta.
  4. Kremu praviti tako što ćete umutiti žumanca sa šećerom pa dodati rastopljeni maslac i miješati.
  5. Potom postepeno umiješati i kafu.
  6. Pečeni biksvit podijeliti na tri dijela pa dijelove premazati kremom.
  7. Ostatkom kreme premazati cijelu tortu, ukrasiti po želji i ostaviti u frižider preko noći.