Sastojci:
300 g lignji,
500 g dagnji,
300 g kozica,
1,5 šolja riže,
riblji temeljac,
peršunov list,
1 mala glavica luka,
2 čehna bijelog luka,
maslac,
maslinovo ulje,
malo soli.
Priprema:
- Očišćene i prethodno smrznute lignje (ako se ne zamrznu prije upotrebe, bit će žilave) narezane na kolutiće prokuhati.
- Na mješavini maslaca i maslinovog ulja prodinstati sitno nasjeckan luk pa dodati meso dagnji, podliti temeljcem i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, rižu i kratko je popržiti. Nakon toga ubaciti i bijeli luk te podlijevati svako malo temeljcem jer će riža brzo piti tekućinu.
- Pred kraj kuhanja dodati kozice i peršunov list, posoliti i na kraju dodati još kašiku maslaca. U rižoto možete dodati i malo bijelog vina i začine po želji.