Sastojci: 

200 g bijele čokolade

100 ml slatkog vrhnja (tečni šlag)

500 g kuhanog i usitnjenog kestena

300 ml slatkog vrhnja (tečni šlag)

1 Instant želatine

Priprema:

  1. Čokoladu nasjeckati, zatim ugrijati slatko vrhnje (100 ml) do vrenja i preliti čokoladu te miješati da se čokolada otopi. Staviti u frižider da se smjesa (ganache) ohladi.
  2. Izmiksamo ostalo slatko vrhnje (300 ml) u šlag u koji umiješamo instant želatinu.
  3. Ohlađeni ganache miksamo da dobijemo kremu, dodamo mu kestene, te dobro sjedinimo i dodamo umućeni šlag. Ako nije dovoljno slatko, dodajte šećera u prahu. Sve izmiješamo u jednoličnu smjesu kojom napunimo čaše i stavimo u frižider da se dobro ohladi.
  4. Prije serviranja ukrasimo po želji šlagom, čokoladom, kestenom….
  5. Po želji u smjesu možete dodati malo ruma ili liker po želji.