Sastojci:

 

2 jajeta,
150 g šećera,
2 kašicice narendane limunove kore,
8 kašika maslinovog ulja,

8 kašika soka od narandže,

2 kašike limunovog soka,

150 g brašna,

2 kašičice praška za pecivo,

50 g kukuruznog griza,

2 manje breskve,

grančica ruzmarina,

2 kašike pinjola (ili badema),

kašika marmelade od breskvi ili narandže.

 

Priprema:

 

  1. Podmažite udubljenja kalupa za mafine. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Pjenasto umutite jaja, šećer i limunovu koricu, pa umiješajte ulje i sok narandže i limuna. Brašno, prašak za pecivo i griz pomiješajte te dodajte u jaja i još jednom sve promiješajte. Tijesto stavite u udubljenja.

 

  1. Breskve operite, uklonite im košpice, pa ih isijecite na tanke kriške. Nasjeckajte nekoliko listića ruzmarina pa ih umiješajte u tijesto. Tijesto napunite breskvama, ruzmarinom i pinjolima i pecite 20 minuta.

 

  1. Marmeladu ugrijte pa njome odozgo premažite mafine. Ostavite da se hlade desetak minuta u kalupu, a onda ih izvadite.