Sastojci:

 

400 g mljevene puretine,
2 zelene tikvice,
3 lista bosiljka,
2 mlada luka,
pola kašičice majčine dušice,
kašičica bijelog luka u prahu,
1 šoljica topljivog sira,
pola šoljice parmezana,
so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Namastite lim za pečenje ili vatrostalnu posudu.

 

  1. Na malo ulja prepržite meso dok ne dobije boju i ostavite sa strane. Nasjeckajte tikvice. Operite bosiljak i sitno ga nasjeckajte. Nakon toga nasjeckajte mladi luk.

 

  1. Pomiješajte bosiljak, mladi luk, majčinu dušicu, bijeli luk i oba sira, a ostavite pola šoljice za kasnije. Dodajte meso pa začinite solju i biberom.

 

  1. Stavite u posudu za pečenje, prekrijte tikvicama i pecite 25-30 minuta. Pospite ostatkom sira i pecite još desetak minuta.