Kada jednom probate lignje na ovaj način, nećete se htjeti vratiti niti jednom drugom.
Ako razmišljate šta skuhati za današnji ručak, predlažemo ove sjajne lignje obavijene limunom i bijelim lukom uz rižu kao prilog. Postupak je jednostavan i neće vam oduzeti puno vremena.
Sastojci:
120 g riže
300 ml ribljeg temeljca
400 g lignji
1 limun
3 čehna bijelog luka
1 crveni luk
2 kašike korijandera
3 kašike limunovog soka
so
svježe mljeveni biber
Priprema:
- Dobro isprati rižu pod mlazom vode i staviti kuhati u posudu s ribljim temeljcem. Kada smjesa prokuha, smanjiti vatru i kuhati pokriveno još 10-ak minuta. Kada se riža skuhala, poklopiti posudu kako bi se riža parila dok se pripremaju lignje.
- Od lignji se odvoje krakovi, a tijelo se prereže uzdužno na jednoj strani. Na unutarnjoj strani se vrškom noža ureže oblik romba. Izmiješa se korica limuna, protisnuti bijeli luk i i sitno narezani luk. Smjesa se pomiješa s lignjama u plitkoj posudi.
- Zagrijte grill tavu i lignje pecite 3-4 minute dok omekšaju, a zatim ih narežite na manje komade. 4. Začiniti korijanderom i limunovim sokom te soli i biberom.
- Rižu procijediti i odmah poslužiti s lignjama.