Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika maslaca,
5 čehni bijelog luka,
1 kocka pileće supe,
1 šolja vode u kojoj ste kuhali tjesteninu,
1 šolja pavlake za kuhanje,
1,5 šolja mješavine četiri sira (prema želji),
sitno sjeckan peršun,
mladi luk ili vlasac.

 

Priprema:

 

  1. U tavu stavite maslinovo ulje i maslac, dodajte bijeli luk i dinstajte minutu, pazite da ne zagori. U posebnoj posudi skuhajte tjesteninu i ostavite šolju vode u kojoj se kuhala pa u nju ubacite kocku za supu da se rastopi.

 

  1. Vodu sipajte u tavu zajedno sa pavlakom i pustite da prokuha pa dodajte sireve i miješajte da se u potpunosti rastope. Na kraju dodajte tjesteninu, ostavite da se kratko prokuha, začinite prema želji i ukrasite biljem.