Kukuruzno brašno je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Sаdrži niz osnovnih hrаnljivih mаterijа. Koristeći ga u ishrani, povećаvаmo unos vitаminа i minerаlа u naš organizam.

Sastojci:

3 jaja

3 šolje od 1,5 dl bijelog brašna

3 šolje palente ili kukuruznog griza

4 šolje mlijeka

2 šolje ulja

1 kesica praška za pecivo

2 kašičice soli

oko 300 g punomasnog sira

Priprema:

  1. Odvojiti bjelanca od žumanaca, pa žumanca izmiksati, dodati postepeno sve ostale sastojke osim sira i bjelanaca.
  2. Bjelanca ulupati u čvrst snijeg, pa kuhačom lagano umiješati u smjesu i na kraju sir. Ako se umiksa, stopi se s masom pa se i ne osjeti.
  3. Izliti u uljem namazan i brašnom posut pleh. Odozgo možete posuti susamom.
  4. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.