Ova čokolada je zdravija alternativa kupovnim poslasticama, a vrlo ju je jednostavno napraviti. Kod izrade čokolade možete biti kreativni pa u osnovna tri sastojka dodati još neke, naprimjer, sjeckane orašaste plodove, suho voće, komadiće kokosa, mrvicu čilija…

Sastojci:

2 kašike kokosovog ulja,

2 kašike kakaa u prahu,

pola kašike meda.

Količinu možete povećavati u ovim omjerima prema želji.

Priprema:

  1. Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom. Potom dodajte ostale sastojke i miješajte dok se dobro ne povežu i ne dobijete glatku masu.
  2. Smjesu izlijte na pleh na koji ste stavili masni papir pa poravnajte. Stavite to u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa izrežite na komade.

Savjet: Odlučite li u čokoladu dodati još nešto, recimo sjeckane lješnike ili grožđice, ubacite ih u smjesu kada bude skroz glatka.