Sastojci:

600 g brašna,

2 dl mlijeka,

1 kockica svježeg kvasca,

2 dl kiselog mlijeka,

2 dl ulja,

2 jaja,

300 g sira,

susam.

Priprema:

  1. U toplo mlijeko staviti kvasac s malo šećera i sačekati na nadođe.
  2. U dublju posudu sipati brašno, kiselo mlijeko i ulje pa kad kvasac nadođe, sipati i njega.
  3. Umijesiti tijesto i od njega napraviti šest loptica.
  4. Rastanjiti ih uz pomoć oklagije i nožem isjeći osam trouglova.
  5. Svaki filovati smjesom od jednog jaja i 300 g izgnječenog sira.
  6. Uviti kiflice i redati ih u pleh.
  7. Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
  8. Peći u zagrijanoj rerni da lijepo porumene.

600 g brašna,

2 dl mlijeka,

1 kockica svježeg kvasca,

2 dl kiselog mlijeka,

2 dl ulja,

2 jaja,

300 g sira,

susam.

Priprema:

  1. U toplo mlijeko staviti kvasac s malo šećera i sačekati na nadođe.
  2. U dublju posudu sipati brašno, kiselo mlijeko i ulje pa kad kvasac nadođe, sipati i njega.
  3. Umijesiti tijesto i od njega napraviti šest loptica.
  4. Rastanjiti ih uz pomoć oklagije i nožem isjeći osam trouglova.
  5. Svaki filovati smjesom od jednog jaja i 300 g izgnječenog sira.
  6. Uviti kiflice i redati ih u pleh.
  7. Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.
  8. Peći u zagrijanoj rerni da lijepo porumene.