Sastojci:

500 ml mlijeka,

1 mahuna vanilije,

prstohvat soli,

8 kašika bagremovog meda,

6 jaja,

1 mango,

1 neprskana narandža,

prstohvat cimeta.

Priprema:

  1. Uključite rernu na 200 stepeni te u nju stavite široki pleh za kolače u koju ste nalili do 2 cm vode. Stavite mlijeko u lonac.
  2. Uzdužno prerežite mahunu vanilije, ostružite aromatičnu srž pa zajedno s 3 kašike meda stavite u mlijeko i pustite da kratko prokuha.
  3. Neka odstoji još 10 minuta. Odstranite mahunu. Razmutite jaja pjenjačom, postepeno ulijevajući mlijeko s medom.
  4. Izlijte smjesu u 4 vatrostalna kalupića za nabujke koje ste prethodno pokvasili, stavite ih u pleh s vodom i kuhajte u rerni 40-50 minuta, dok masa ne očvrsne.
  5. Ostavite pudinge da se ohlade. Za to vrijeme ogulite mango, izrežite meso s košpice, narežite ga na kockice i pomiješajte sa preostalih 5 kašika meda.
  6. Operite narandžu te joj koricu izrežite na tanke trakice, odvojite i očistite nekoliko kriščica, a od ostatka iscijedite sok.
  7. Sve s cimetom umiješajte u mango pa ostavite da odstoji kako bi se sjedinile arome. Okrenite ohlađene pudinge na tanjire i poslužite s kockicama manga.