Sastojci:
500 ml mlijeka,
1 mahuna vanilije,
prstohvat soli,
8 kašika bagremovog meda,
6 jaja,
1 mango,
1 neprskana narandža,
prstohvat cimeta.
Priprema:
- Uključite rernu na 200 stepeni te u nju stavite široki pleh za kolače u koju ste nalili do 2 cm vode. Stavite mlijeko u lonac.
- Uzdužno prerežite mahunu vanilije, ostružite aromatičnu srž pa zajedno s 3 kašike meda stavite u mlijeko i pustite da kratko prokuha.
- Neka odstoji još 10 minuta. Odstranite mahunu. Razmutite jaja pjenjačom, postepeno ulijevajući mlijeko s medom.
- Izlijte smjesu u 4 vatrostalna kalupića za nabujke koje ste prethodno pokvasili, stavite ih u pleh s vodom i kuhajte u rerni 40-50 minuta, dok masa ne očvrsne.
- Ostavite pudinge da se ohlade. Za to vrijeme ogulite mango, izrežite meso s košpice, narežite ga na kockice i pomiješajte sa preostalih 5 kašika meda.
- Operite narandžu te joj koricu izrežite na tanke trakice, odvojite i očistite nekoliko kriščica, a od ostatka iscijedite sok.
- Sve s cimetom umiješajte u mango pa ostavite da odstoji kako bi se sjedinile arome. Okrenite ohlađene pudinge na tanjire i poslužite s kockicama manga.