Sastojci:

1 kg glatkoga brašna ili brašna za kolače,

25 listova svježeg bosiljka,

600 ml tople vode,

10 g suhog kvasca,

suncokretove sjemenke,

50 g maslaca,

malo soli.

Priprema:

  1. Pomiješajte listove bosiljka s brašnom. Stavite brašno na čistu radnu površinu i napravite udubinu u sredini. Rastopite kvasac u vodi i stavite ga u udubinu.
  2. Polako miješajte s brašnom dok se ne počne stvarati prhko tijesto, a zatim dodajte maslac i so. Mijesite dok tijesto ne postane glatko i elastično. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite da stoji otprilike 10 minuta, a zatim oblikujte mala peciva težine otprilike 50 g.
  3. Navlažite površinu peciva malom količinom vode sobne temperature i pospite sjemenkama po izboru. Posložite peciva, pobrašnjena i dovoljno razmaknuta da se ne dodiruju, u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči, otprilike 1 sat. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pecite otprilike 15 minuta ili dok ne poprimi lijepu, zlatnožutu boju.