Piletina se lako priprema, brzo je gotova i, najvažnije od svega, iznimno je ukusna. Ali je vrlo često pripremamo na krivi način… Ili bolje rečeno, na uvijek isti način!
Sastojci:
1 pakiranje tagliatella (možete kupite one od špinata ili koristiti obične)
1 kašika maslinovog ulja
250 g otkoštanih bataka i zabataka
so i biber
2 čehna bijelog luka
Nekoliko svježih cherry paradajza
250 g baby špinata
2 dl vrhnja za kuhanje
1 šaka ribanog parmezana
svježi bosiljak
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente. Na malo maslinovog ulja u posebnoj tavi prepržite piletinu irzeranu na manje komadiće. Posolite je i pobiberite.
- Dodajte protisnuti bijeli luk i vrhnje za kuhanje.
- Baby špinat jednostavno natrgajte u tavu, povenuti će dovoljno u vrhnju.
- Kad se malo zgusne, dodajte tjesteninu i sve promiješajte.
- Poslužite sa svježim bosiljkom, cherry paradajzom i naribanim parmezanom.