Sastojci:

400 g špinata,

150 g rikote,

100 g parmezana,

2 jajeta,

žumance,

200 g brašna,

so, biber,

malo muškatnog oraščića.

Priprema:

  1. Špinat oprati i skuhati, procijediti i sitno isjeckati. Pomiješati s rikotom, 50 g parmezana, jajima i žumancetom. Promiješati i dodati brašno i zamijesiti glatko tijesto, dodati po ukusu soli, bibera i muškatnog oraščića.
  2. U dublju šerpu sipati vodu i neka proključa, malo je posoliti. Od tijesta praviti noklice, stavljati ih u vodu i kuhati. Kada se dignu na površinu vaditi ih rešetkastom kašikom i ostaviti da se dobro ocijede.
  3. Poredati ih u podmazanu vatrostalnu zdjelu, posuti preostalim parmezanom i oko 5 minuta zapeći u rerni na 180 stepeni.