Tržnice i police trgovina prepune su svježih tikvica. Iskoristite ovu dijetalnu namirnicu te isprobajte novi način za njegovu pripremu u pećnici.

Sastojci:

4 tikvice

65 grama naribanog parmezana

1 kašičica bijelog luka u prahu

so, biber

½ čajne kašičice čilija u prahu

1 jaje

100 grama mozzarelle

65 grama sira cheddar

Priprema:

  1. Dobro operite tikvice, pa ih naribajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Prebacite cijelu smjesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscijedite višak tekućine.
  3. Stavite smjesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.
  4. Na kraju pečenja dodajte naribanu mozzarellu i cheddar, pa ih zapecite još desetak minuta u pećnici.
  5. Narežite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.