Tržnice i police trgovina prepune su svježih tikvica. Iskoristite ovu dijetalnu namirnicu te isprobajte novi način za njegovu pripremu u pećnici.
Sastojci:
4 tikvice
65 grama naribanog parmezana
1 kašičica bijelog luka u prahu
so, biber
½ čajne kašičice čilija u prahu
1 jaje
100 grama mozzarelle
65 grama sira cheddar
Priprema:
- Dobro operite tikvice, pa ih naribajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Prebacite cijelu smjesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscijedite višak tekućine.
- Stavite smjesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.
- Na kraju pečenja dodajte naribanu mozzarellu i cheddar, pa ih zapecite još desetak minuta u pećnici.
- Narežite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.