Pored kuhanog crvenog i bijelog vina, sada je u svijetu hit topli džin. Kokteli zasnovani na džinu imaju blago gorki ukus i zbog toga se dobro kombiniraju sa citrusnim plodovima. Kokteli su veoma ukusni u kombinaciji sa narandžama, karanfilićem, medom i cimetom. Također će ukus poboljšati đumbir, brusnica ili slatki sirup.

Sastojci:

1 litar vode

1 litar soka od kvalitetne jabuke

džin 0.7l boca

3 štapića cimeta

15 karanfilića

1 narandža

1 kašika meda

Priprema:

1. Očistite narandžu od kore i iscijedite sok iz nje. Pomiješajte sok od narandže sa sokom od jabuke, vodom, medom i začinima.

2. Zagrijte sve sastojke oko 20 minuta bez ključanja. Zatim polako dodajte džin u malim količinama.

3. Kada dodate džin kuhajte još 10 minuta.

4. Poslužite topli džin sa korom narandže, svježom brusnicom i đumbirom.