Ćufte se mogu poslužiti uz bilo koju tjesteninu i paradajz sosom. Zanimljive i nekako razigrane predstavljaju čest ručak u mnogim domovima. Međutim, došlo je vrijeme da se taj recept malo poboljša i upotpuni.

Sastojci:

400 g mljevenog mesa

50 g peršuna

100 g prezle

1 jaje

pola male kašike crvene paprike

1 mala kašika soli

Za punjenje:

220 g kremastog sira

200 g narendane mocarele

50 g blanširanih listova spanaća

1 kašika bijelog luka u prahu

Za preljev:

400 ml gotovog sosa od paradajza

400 g tjestenine

Priprema:

1. U jednu zdjelu ubacite mljeveno mesi, jaje, sitno isjeckan peršun, prezlu, so i papriku i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Rukama izdvajajte i pravite kuglice od mesa, veličine oko 5 centimetara. Zatim u drugoj posudi napravite punjenje, tako što ćete pomiješati kremasti sir sa mocarelom, blanširanim spanaćem i bijelim lukom u prahu. Napravite mjesta u sredini svake mesne kuglice i ubacujte u nju kremasti namaz.

3. Na umjerenoj temperaturi propržite kuglice oko jedan minut, pa im zatim dodajte preljev. Miješajte sve i ne sklanjajte sa ringle dok se ćufte skroz ne isprže. Trebat će vam oko 15 minuta.

4. Kada su ćufte gotove, dodajte ih na tjesteninu koju ste prethodno stavili na tanjir.