Sastojci:
1,5 kg luka,
200 ml ulja,
20 g soli,
2,5 kg junetine,
30 g začina za jelo,
10 g bibera,
50 g mljevene crvene slatke paprike,
30 g mljevene crvene ljute paprike,
5 g bijelog luka.
Priprema:
- Na kockice isjeckati crni luk i staviti u lonac, dodati ulje i so da bi se luk bolje sjedinio.
- Dinstati ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu.
- Isjeckati junetinu na kockice (2,5×2,5cm) pa je dodati u izdinstani luk, zatim sipati vode toliko da prekrije meso.
- U sve dodati začin za jelo, biber, mljevenu crvenu slatku papriku, mljevenu crvenu ljutu papriku, bijeli luk i ostaviti da se kuha 2-3 sata na umjerenoj vatri (u zavisnosti od mesa).
- Gotovi gulaš servirati uz kuhanu riži ili krompir i salatu.