Sastojci:
2 pileća karabatka,
1 glavica luka,
2 mrkve,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 tikvica,
2-3 šparoge iz konzerve,
1 kašičica crvenog bibera,
kašičica kima,
2 šolje kus-kusa,
maslinovo ulje,
so i biber.
Priprema:
- Otkoštite karabatke i maknite im kožu. Meso narežite na kockice. Nasjeckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockce. Ogulite mrkvu i narežite je na komade. Tivicu operite i narežite na komade. Na maslinovom ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite.
- U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuhajte kus-kus. Potom ga procijedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomiješajte s piletinom i povrćem, posolite, pobiberite i pospite sjeckanim origanom.