Sastojci za tijesto:

4 žumanca,

17 dkg maslaca,

30 dkg oštrog brašna,

10 dkg šećera,

1 prašak za pecivo.

Krema:

4 bjelanca,

20 dkg šećera,

3 čvrsta jogurta,

2 kisela vrhnja,

5 kašika brašna,

1 vanilin šećer.

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Podijelite ga na 2 dijela. Jedan dio stavite da se zamrzne. Drugi dio tijesta razvaljajte i stavite u tepsiju.
  2. Bjelanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano umiješajte jogurte, vrhnje i brašno.
  3. Na tijesto stavite kremu. U kremu možete ubaciti i dijelove voća.
  4. Izvadite drugu polovinu tijesta iz škrinje i naribajte ga na kremu. Pecite kolač dok ne dobije lijepu boju (otprilike 40 minuta).