Sastojci:
200 g banana
300 g kivija
150 g breskvi
500 g dinje
800 g grožđa
kašika limunovog soka
30 g šećera u prahu
vanilin šećer
Za kremu od jogurta:
krema s jogurtom
300 ml vode
200 ml jogurta
200 ml vrhnja za šlag
Za posluživanje:
kašika listića svježe mente
Priprema:
- Banane, kivi, breskve i dinje ogulite, narežite na kocke i nakapajte limunovim sokom.
- Grožđe operite, očistite od petiljki i dodajte narezanom voću. Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom te sve zajedno izmiješajte. Voćnu salatu dobro ohladite.
- U visoku posudu ulijte hladnu vodu, hladno vrhnje za šlag, uspite sadržaj vrećice kreme s jogurtom i miješajte mikserom (najvećom brzinom) 4 minute. Zatim dodajte jogurt i lagano miješajte još 1 minutu.
- Poslužite s pripremljenom kremom od jogurta i listićima svježe mente.
Savjet: Ako vam ostane kreme, spremite je u frižider i poslužite sljedeći dan s voćnim prelivom.