Sastojci:

200 g banana

300 g kivija

150 g breskvi

500 g dinje

800 g grožđa

kašika limunovog soka

30 g šećera u prahu

vanilin šećer

Za kremu od jogurta:

krema s jogurtom

300 ml vode

200 ml jogurta

200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:

kašika listića svježe mente

Priprema:

  1. Banane, kivi, breskve i dinje ogulite, narežite na kocke i nakapajte limunovim sokom.
  2. Grožđe operite, očistite od petiljki i dodajte narezanom voću. Pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom te sve zajedno izmiješajte. Voćnu salatu dobro ohladite.
  3. U visoku posudu ulijte hladnu vodu, hladno vrhnje za šlag, uspite sadržaj vrećice kreme s jogurtom i miješajte mikserom (najvećom brzinom) 4 minute. Zatim dodajte jogurt i lagano miješajte još 1 minutu.
  4. Poslužite s pripremljenom kremom od jogurta i listićima svježe mente.

Savjet: Ako vam ostane kreme, spremite je u frižider i poslužite sljedeći dan s voćnim prelivom.