Ovi slasni zalogaji bit će odličan izbor za svaki dan – jednostavni su, brzo se pripremaju i nestaju u rekordnom roku. Pomiješajte sve sastojke, pripremite gusto tijesto, pa u njega umočite oslić. Sve zajedno pržite u vrućem ulju te za to vrijeme pripremite umak.
Sastojci:
500 g oslića
2 dl mlijeka
2 jaja
so
mediteranske trave
ulje
bijeli luk u prahu
Priprema:
- Narežite riblje filete na sitnije komade i začinite ih mješavinom začina.
- Razmutite u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, so i malo bijelog luka u prahu te umiješajte ujednačeno tijesto gušće od tijesta za palačinke.
- Umačite u tijesto komade ribe, pržite s jedne i druge strane da porumene te ih vadite šupljikavom kašikom na papirnati ubrus.
- Uz riblje uštipke sjajno će se složiti umak na bazi grčkog jogurta i začinskih trava, malo bijelog luka i maslinovog ulja.