Sastojci:
500 g panna cotta krema,
1 vanilin štapić,
300 g malina,
3 listića bijele želatine,
50 g šećera u prahu,
1 kašika likera od višanja.
Priprema:
- Stavite kremu u posudu, zajedno sa šećerom, i pustite da zavri. Dodajte štapić vanile i kuhajte 10 minuta miješajući. Želatinu potopite u hladnu vodu.
- Izvadite štapić vanile iz kreme, iscijedite želatinu i kuhajte je u posudi sa kremom kako bi se otopila. Prebacite smjesu iz posude u modle i ostavite u frižideru šest sati da se stvrdne.
- Operite i razvrstajte maline, pomiješajte sa šećerom u prahu i likerom od višanja te stavite da prokuha. Miješajte 5 minuta, ispasirajte i ostavite da se ohladi.
- Stavite pire od voća na četiri desertna tanjira a na to okrenite panna cotta krem iz modli. Ukrasite listićima mente.