Sastojci:

 

500 g panna cotta krema,
1 vanilin štapić,
300 g malina,
3 listića bijele želatine,
50 g šećera u prahu,
1 kašika likera od višanja.

 

Priprema:

 

  1. Stavite kremu u posudu, zajedno sa šećerom, i pustite da zavri. Dodajte štapić vanile i kuhajte 10 minuta miješajući. Želatinu potopite u hladnu vodu.

 

  1. Izvadite štapić vanile iz kreme, iscijedite želatinu i kuhajte je u posudi sa kremom kako bi se otopila. Prebacite smjesu iz posude u modle i ostavite u frižideru šest sati da se stvrdne.

 

  1. Operite i razvrstajte maline, pomiješajte sa šećerom u prahu i likerom od višanja te stavite da prokuha. Miješajte 5 minuta, ispasirajte i ostavite da se ohladi.

 

  1. Stavite pire od voća na četiri desertna tanjira a na to okrenite panna cotta krem iz modli. Ukrasite listićima mente.