Sastojci:

 

8 paprika srednje veličine,

1 kg krompira,

1 mrkva,

1 glavica crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

4 kašike kisele pavlake,

150 g tvrdog domaćeg kravljeg sira,

1 kašika suhog začina,

po ukusu so, biber,

malo ljute paprike,

1 kašika sjeckanih listova peršuna.

 

Priprema:

 

  1. Papriku pripremiti za punjenje, Krompir narendati, luk, bijeli luk, mrkvu sitno nasjeckati.

 

  1. Svo povrće zajedno izmješati. Dodati narendan ili drobljen sir, kao i kiselo vrhnje. Dodati nasjeckan list peršuna i začine i sve dobro promiješati da se smjesa uveže. Po potrebi dodati još malo vrhnja.

 

  1. Pripremljenom smjesom puniti paprike. Podliti sa 1-2 dl vode i peći poklopljeno na 200 stepeni oko 1 sat.