Sastojci: Tri četvrine šolje kuskusa, 2 velika zrela paradajza, malo soli, svježe mljeveni crni biber, 5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 2 protisnuta čehna bijelog luka, pola šolje sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja (bilo koja kombinacija: menta, bosiljak, vlasac, peršun), pola šolje namrvljenog feta sira, četvrtina šolje ugrubo nasjeckanih maslina, malo naribane limunove korice,
3 kašike svježeg limunovog soka.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U maloj posudi zakuhajte 1 šolju vode sa četvrtinom kašičice soli. Kad voda zakipi maknite s vatre i dodajte kuskus. Promiješajte jednom ili dva puta i dobro poklopite. Ostavite sa strane 5 minuta da kuskus nabubri.
2. U međuvremenu izdubite paradajz. Pomiješajte kuskus, začinsko bilje, bijeli luk, limunovu koricu, limunov sok i masline. Mješavinom napunite paradajz, posipajte ih feta sirom i stavite peći na desetak minuta dok sir ne porumeni.