Tjestenina pripremljena na ovaj način savršen je dokaz da je najukusnija hrana upravo ona najjednostavnija.
Sastojci:
250 g paste
100 g putera
kašičica rendane korice limuna
50 ml soka od limuna
so, biber,
svježi bosiljak
pekorino sir
Priprema:
- Skuhajte pastu u dosta prokuhale, slane vode, ali ostavite da bude malo tvrđa jer ćete kuhanje dovršiti u sosu.
- Za to vrijeme, u dublju tavu stavite puter, koricu i sok od limuna pa pustite sa se puter otopi na srednjoj temperaturi.
- Pastu ocijedite, ali sačuvajte šolju tečnosti u kojoj se kuhala.
- Dodajte je u tavu sa pola šolje tečnosti, posolite i pobiberite po ukusu i krčkajte lagano dok ne bude skroz gotova. Dolivajte tečnost po potrebi.
- Pastu odmah servirajte u tanjire, pospite listićima pekorina i dekorirajte listićima bosiljka.