Sastojci (za 4 osobe): 

 

2 patlidžana,

4 paradajza,

200 g mozzarelle,

1 šolja parmezana,

malo maslinovog ulja,

svježi bosiljak za ukras,

sos od paradajza.

 

Priprema:

 

  1. Posudu za pečenje namastite s malo maslinovog ulja.

 

  1. Patlidžane nasijecite na kriške debljine oko jedan centimetar, lagano ih prepržite na tavi na vrućem maslinovom ulju te ih posolite.

 

  1. U posudu složite redom – prvo patlidžane, pa svježe paradajze narezane na kriške, pa nalomjenu mozzarelu i prstohvat parmezana pa sve ponovite redom i završite s mozzarelom i parmezanom.

 

  1. Stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. Torticu od patlidžana zalijte sosom od paradajza i ukrasite s malo parmezana i svježeg bosiljka.