Sastojci:

500 g pilećih krilca,
4 mandarine,
so, biber,
kašičica crvene dimljene paprike,
prstohvat čilija u ljuskicama,
2 kašike umaka od soje.

 

Za pečenje:

 

2 mandarine,
150 ml pilećeg temeljca.

Priprema:

 

  1. Pileća krilca dobro operite i osušite papirnatim ubrusom. Stavite u dublju posudu te ih začinite solju, biberom, mljevenom paprikom i ljuskicama od čilija. Dobro utrljate sve začine, dodajte umak od soje i sok od mandarina. Poželjno je da krilca u toj marinadi odstoje 3-4 sata.

 

  1. Posudu za pečenje prekrijte papirom. Na njega posložite marinirana krilca, zalijte ih sokom od mandarina i pilećim temeljcem, a pri tome pazite da se ne razlijeva po cijeloj posudi, nego da ostane sve unutar papira za pečenje. Pecite 30 minuta na 180 stepeni. Ako želite jače zapečena krilca, zadnjih 5 minuta podignite temperaturu na 200 stepeni.