Sastojci:

 

1 cijelo pile,

4 kašičice grčkog jogurta,

2 kašičice sitno nasjeckanog đumbira,

1,5  kašika crvene paprike,

malo chillija u prahu,

sok od pola limuna,

2 glavice luka – narezana na kriške,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica đumbira,

30 g badema – sitno sjeckanog,

2 kašičice kumina,

1 kašičica korijandera,

1 kašičica kurkume,

4 krompira,

ulje.

 

Salata:

 

600 g rotkvica,

1 veliki krastavac,

1 mali crveni luk –  četvrtasto narezan,

3 jabuke – narezane na komadiće,

sok od 2 limuna.

 

Priprema:

 

  1. Sastojke za marinadu promiješajte i njome namažite cijelo pile. Zagrijte rernu za 200 stepeni, u vatrostalnu posudu stavite pile, dodajte malo vode i ulja, pokrijte folijom i stavite peći.

 

  1. Dok se piletina peče, napravite salatu – narežite rotkvice i krastavce, jabuke i luk. Sve zajedno stavite u istu posudu te na to stavite sok od limuna. Ostavite da malo odstoji, a zatim dodajte so i svježe mljeveni biber.

 

  1. U veliku tavu stavite ulje te na to dodajte kumin i kurkumu. Čim počne cvrčati, dodajte isječen krompir. Začinite solju, dodajte bijeli luk, đumbir, luk i bademe. Promiješajte dobro. Stavite u posudu za pečenje i u rernu na 50 minuta.

 

  1. Poslužite zajedno pile, pečeni krompir i salatu od rotkvica.