Sastojci:

250 g tikvica

200 g crvene paprike

250 g patlidžana

200 g mocarele

kašika začina

kašika maslinovog ulja

Za umak:

2 kašike narezanog bosiljka

malo mljevene gorušice

čehno bijelog luka

kašika sirćeta

malo bibera

3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

1.Tikvice, paprike i patlidžan narežite na druge kriške, pospite začinom i poprskajte uljem. Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.

  1. Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim bijelim lukom, sirćetom i pobiberite.
  2. Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mocarelu i prelijte pripremljenim prelivom. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Savjet

U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, sirće, gorušicu i nasjeckani bijeli luk da bi dobili kompaktniju smjesu.