250 gr tikvica 

200 gr crvene paprike

250 gr patlidžana

200 gr mozzarelle

kašika vegete

kašika maslinovog ulja

Za umak:

2 kašike narezanog bosiljka

malo mljevene gorušice

čehna bijelog luka

kašika sirćeta

malo bibera

3 kašike maslinovog ulja

Nježna mozzarella i pečeno povrće jednostavno ne mogu bez svježih začina, a od svih im je najdraži bosiljak!

Tikvice, paprike i patlidžan narežite na druge kriške, pospite vegetom i poprskajte uljem.

Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.

Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim bijelim lukom, sirćetom i pobiberite.

Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim prelivom.

Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Savjet

U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, sirće, gorušicu i nasjeckani bijeli luk da bi dobili kompaktniju smjesu.