Sastojci:

 

500 g pilećih prsa,

2 kašike maslinovog ulja,

so, biber,

1 veliki luk,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica đumbira,

1 kašičica kurkume ili curryja,

pola svježeg čilija,

200 g pelata,

1 jogurt,

svježi korijander i peršun.

 

Priprema:

 

  1. Pileća prsa izrežite na kockice, posolite i pobiberite pa ih propržite na maslinovom ulju, izvadite i stavite sa strane. Na preostalu masnoću dodajte luk, bijeli luk i đumbir.

 

  1. Dodajte pelate zajedno s kurkumom ili curryjem, isjeckanim čilijem, jogurtom i sitno nasjeckanim peršinom i korijanderom. Pustite da se kuha na laganoj vatri oko 20 minuta.

 

  1. Dodajte piletinu i pustite da se krčka još 15-ak minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.