Sastojci:

 

800 g pilećeg bijelog mesa,

2 glavice crnog luka,

150 g riže,

4 mrkve,

4 paprike babure,

pola vezice peršuna,

3 paradajza,

3 dl pileće supe,

1 dl ulja,

mješavina začina, biber.

 

Priprema:

 

  1. Piletinu i paradajz isjeći na kocke, mrkve oguliti i isjeći na kolutove, papriku baburu na listiće a crni luk sitno isjeckati.

 

  1. Na ulju propržiti piletinu, dodati crni luk i mrkvu te dinstati uz povremeno dosipanje supe. Kada je mrkva napola dinstana, dodati papriku i rižu pa nastaviti dinstati uz dosipanje supe po potrebi.

 

  1. Pred kraj dinstanja meso i povrće presuti u zemljnu zdjelu, dodati paradajz, ljutu papriku i peršun, začiniti po ukusu i sipati malo vode po potrebi. Pripremljen đuveč staviti u zagrijanu rernu da se peče.