Sastojci:
2 filea pilećih prsa,
2 mrkve,
1 đumbir,
1 crvena paprika,
1 kašičica kikirikijevog /susamovog ili kokosovog ulja,
50-100 ml sojinog umaka,
4 mlada luka,
1 manja konzerva kukuruza,
1 kašičica mješavine začina za vok,
50 g neprženog, neslanog kikirikija,
rižini rezanci ili riža.
Priprema:
- Piletinu narežite na trakice ili kockice te je prelijte sojinim umakom. Pustite da se marinira dok pripremate povrće. Kukuruz procijedite, a đumbir sitno isjeckajte.
- Očistite mrkvu, papriku i mladi luk i sve narežite na rezance pa sipajte u posebne zdjelice.
- Ugrijte wok i dodajte ulje. Na jakoj vatri pržite kockice mesa nekoliko minuta sve dok poprime bijelu boju. Prebacite meso u posudu. Na sokove od prženja dodajte trakice mrkve te ih na srednjoj toplini pecite 5 minuta. Dodajte trakice paprike i mladi luk. Pecite 8 minuta.
- U drugoj tavi kratko nasuho popržite oguljeni kikiriki iz ljuske kako bi pustio aromu i poprimio lagano smećkastu boju.
- U wok umiješajte đumbir i kukuruz, vratite meso, dodajte kikiriki pa sve dobro promiješajte. Začinite azijskom mješavinom začina i dinstajte još nekoliko minuta. Po želji dodajte bber i sojin umak.
- Po želji poslužite s rižinim rezancima ili rižom.