Sastojci:

 

2 filea pilećih prsa,

2 mrkve,

1 đumbir,

1 crvena paprika,

1 kašičica kikirikijevog /susamovog ili kokosovog ulja,

50-100 ml sojinog umaka,

4 mlada luka,

1 manja konzerva kukuruza,

1 kašičica mješavine začina za vok,

50 g neprženog, neslanog kikirikija,

rižini rezanci ili riža.

 

Priprema:

 

  1. Piletinu narežite na trakice ili kockice te je prelijte sojinim umakom. Pustite da se marinira dok pripremate povrće. Kukuruz procijedite, a đumbir sitno isjeckajte.

 

  1. Očistite mrkvu, papriku i mladi luk i sve narežite na rezance pa sipajte u posebne zdjelice.

 

  1. Ugrijte wok i dodajte ulje. Na jakoj vatri pržite kockice mesa nekoliko minuta sve dok poprime bijelu boju. Prebacite meso u posudu. Na sokove od prženja dodajte trakice mrkve te ih na srednjoj toplini pecite 5 minuta. Dodajte trakice paprike i mladi luk. Pecite 8 minuta.

 

  1. U drugoj tavi kratko nasuho popržite oguljeni kikiriki iz ljuske kako bi pustio aromu i poprimio lagano smećkastu boju.

 

  1. U wok umiješajte đumbir i kukuruz, vratite meso, dodajte kikiriki pa sve dobro promiješajte. Začinite azijskom mješavinom začina i dinstajte još nekoliko minuta. Po želji dodajte bber i sojin umak.

 

  1. Po želji poslužite s rižinim rezancima ili rižom.