Sastojci:

500 g pilećeg filea,

350 g krompira,

2 čehna bijelog luka,

1/2 kašičice mažurana,

kašika oštrog brašna,

kašika glatkog brašna,

ulje, so i biber.

Priprema:

  1. Izrendajte krompir i ocijedite višak tekućine. Dodajte jaja, so, mažuran, biber, izrendani ili protisnuti bijeli luk i obje vrste brašna koliko je potrebno da se zamijesi gušće tijesto.
  2. Pileća prsa izrežite na šnicle, posolite ih i pobiberite. Uvaljajte ih u smjesu.
  3. Ako ćete filete peći u rerni, stavite papir za pečenje na tepsiju pa ga premažite s malo ulja. Premažite jednu i drugu stranu smjesom te pokapajte gornju stranu s malo ulja. Pecite 20 minuta u zagrijanoj rerni na 200 stepeni. Ovako pečeni fileti su sočni u sredini, ali imaju malo suhlju i jako hrskavu koru.
  4. Ako ćete peći u ulju, zagrijte ulje u tavi pa prepržite s jedne ostane oko 5 minuta, a zatim okrenite s druge strane. Ovako pečeni su naravno finiji, ali puno više kalorični.
  5. Pecite filete dok dobiju finu boju.