Sastojci:
4 pileća filea,
250 g mladog špinata,
100 g suhog mesa,
4 mlada luka,
200 g mascarponea,
50 g naribanog parmezana,
maslinovo ulje,
so, biber.
Priprema:
- Špinat blanširajte nekoliko minuta u ključaloj vodi, procijedite ga i stavite nekoliko minuta u zdjelu s hladnom vodom. Ponovno ga procijedite, rukama istisnite tekućinu te izrežite na trakice.
- U široj plitkoj tavi, na malo maslinovog ulja te na srednje jakoj vatri, popržite suho meso pa dodajte sjeckani luk. Kad luk omekša umiješajte špinat, mascarpone i parmesan. Posolite i pobiberite te stavite po strani da se ohladi.
- U pilećim fileima urežite nožem džep, posolite ih i napunite filom od mascarponea i špinata. Zatvorite čačkalicom. Napunjene filete stavite u pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu, polijte s malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta