Sastojci:

 

4 pileća filea,

250 g mladog špinata,

100 g suhog mesa,

4 mlada luka,
200 g mascarponea,

50 g naribanog parmezana,

maslinovo ulje,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Špinat blanširajte nekoliko minuta u ključaloj vodi, procijedite ga i stavite nekoliko minuta u zdjelu s hladnom vodom. Ponovno ga procijedite, rukama istisnite tekućinu te izrežite na trakice.

 

  1. U široj plitkoj tavi, na malo maslinovog ulja te na srednje jakoj vatri, popržite suho meso pa dodajte sjeckani luk. Kad luk omekša umiješajte špinat, mascarpone i parmesan. Posolite i pobiberite te stavite po strani da se ohladi.

 

  1. U pilećim fileima urežite nožem džep, posolite ih i napunite filom od mascarponea i špinata. Zatvorite čačkalicom. Napunjene filete stavite u pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu, polijte s malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta