Sastojci:

200 g pilećeg filea,
3 kašičice škrobnog brašna,
50 ml ulja,

50 ml vode,
1 kašičica nasjeckanog bijelog luka,
2 kašičice nasjeckanog đumbira,
50 ml bijelog vina,
1 bjelance,
4 stabljike celera,

1 kašika susamovog ulja.

 

Priprema:

 

  1. Stabljike celera narežite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte bijeli luk.

 

  1. Meso narežite na trakice. Bjelance istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije kašičice škrobnog brašna.

 

  1. U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ubrusom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i bijelog luka, vino, vodu, kašičicu gustina i biber te na kraju meso. Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte. Na samom kraju jelo začinite susamovim uljem.