Sastojci:

600 g piletine,

300 g šampinjona,

biljni začin.

Za sos:

1 kašika maslaca,

2 kašike brašna,

kocka supe od povrća,

1 žumance,

1/2 dl kisele pavlake,

veza peršuna,

1/2 veze ruzmarina,

sok od pola limuna.

Priprema:

  1. U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja propržite komade bijelog pilećeg mesa koje ste prethodno začinili biljnim začinom.
  2. Dodajte gljive isjeckane na trake i dinstajte 10 minuta. U drugoj šerpi, na maslacu propržite brašno (neka zaprška ostane svijetla), polako zalijte sa 4 dl vode, dodajte kocku supe od povrća, dinstajte oko pet minuta dok se ne zgusne.
  3. Dodajte limunov sok, žumance, kiselu pavlaku, sitno isjeckan peršun i ruzmarin, sve promiješajte i prelijte preko piletine. Poslužite uz njoke ili pire krompir.