Sastojci:

 

4-5 komada pilećeg filea,

so, biber,

1 kašika maslinovog ulja,

1 šolja pilećeg bujona,

naribana korica i sok jednog limuna,

1/4 glavice crvenog luka,

1 čehne bijelog luka,

2 kašike listova majčine dušice,

3 kašike pavlake za kuhanje,

2 kašike putera.

 

Priprema:

 

  1. Uključite rernu da se grije na 190 stepeni, a meso malo istanjite batićem da bude jednake debljine. Začinite meso solju i biberom. U veću tavu sipajte ulje i stavite na šporet. Zatim stavite meso i pržite 6-7 minuta. Meso treba dobiti lijepu smeđu koricu.

 

  1. Izvadite meso na tanjir i prekrijte folijom, a tavu sklonite sa šporeta i sipajte bujon, limunovu koricu i sok, crveni luk, bijeli luk te majčinu dušicu, vratite na šporet da prokuha i ostavite da vri 10 minuta, nakon toga smanjite temperaturu i dodajte puter i pavlaku. Na samom kraju u sos dodajte meso pa sve kupa stavite da se zagrije u rerni 5-10 minuta. Piletinu servirajte uz prilog po želji.