Sastojci:

3-4 komada pilećih prsa,

150 g šampinjona,

glavica luka,

čehno bijelog luka,

50 g maslaca,

2 kašike brašna,

300 ml mlijeka,

200 ml pileće supe,

500 g lisnatog tijesta,

šaka sjeckanog peršuna,

malo naribanog muškatnog oraščića,

2 kašike maslinovog ulja,

jaje,

so, biber.

Priprema:

  1. Zagrijati ulje u tavi i dodati piletinu. Propržiti je dok ne postane bijela, pa dodati gljive.
  2. Pržiti dok piletina ne postane zlatnosmeđa. Izvaditi piletinu i gljive iz tave, pa dodati luk i bijeli luk.
  3. Pržiti dvije-tri minute, skloniti s ringle i ostaviti sa strane s gljivama i piletinom. Otopiti maslac u loncu, pa dodati brašno i kuhati tri minute miješajući dok ne dobijete jednoličnu pastu.
  4. Pomiješati mlijeko i supu pa dodati muškatni oraščić, so i biber. Uliti u smjesu s brašnom i promiješati. Staviti na vatru i ostaviti da krčka nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješati peršun, pa preliti preko piletine i gljiva. Dobro promiješati te staviti u vatrostalnu posudu i ostaviti da se ohladi.
  5. Razvaljati tijesto i premazati jajem, pa preklopiti preko fila. Zarezati na nekoliko mjesta prema želji i peći 20 do 25 minuta.